CADEAU  TIP !  Roofvogel workshop: Falconry Experience Day
Nieuw
  
    workshop riant roofvogelen: Valkerij Lounge                 

START PAGINA Bedrijfsuitje Foto's Bedrijfsuitje Vergaderen Foto's Workshops Reacties Stage Contact

 

Vorige Pagina

Valkerij Proeverij

Valkerij Workshop - Valkerij Proeverij - zelf wandelen met roofvogels Valkerij Workshop - Valkerij Proeverij - tafel met valkerij materiaal Valkerij Workshop - Valkerij Proeverij  - met een valk op de hand

 

Groep van 1 tot 250 deelnemers

 

Om u een indruk te geven hoe zo'n adembenemende, educatieve workshop er voor uw relaties of personeel uit kan zien volgt hier een korte uitleg. 

 

   

    ģ Valkerij Proeverij (1Ĺ Š 2 uur)

 

00:00    Welkom, uitleg valkerij, programma introductie, veiligheid mens en dier  

00:10    Aan de gang: loer draaien, valkeniersknoop maken, uitleg roofvogels en oefening omgang roofvogels etc.

00:45    Roofvogel workshop; deelnemers krijgen een roofvogel op de hand

01:15    Vliegworkshop; deelnemers gaan zelf met een roofvogel vliegen

01:45   Vlieg demonstratie hoge vlucht (valk vliegen op de loer); deelnemers zien het geleerde in praktijk gebracht

02:00   Afsluiten
 

Nu weten we dat niet iedereen iets met roofvogels heeft.
Geen probleem, voor hen hebben we alternatieve clinics zoals bv. een Scherm-Clinic of Hand- en Kruisboogworkshops .

Valkerij Workshop - Valkerij Proeverij - dichtbij roofvogels Valkerij Workshop - Valkerij Proeverij - zelf vliegen met een roofvogel Valkerij Workshop - Valkerij Proeverij - wat weegt een roofvogel  

 

 

De praktijk

 

De valkerij wordt van oudsher beoefend met valken, haviken en buizerds. In deze traditie ervaren de deelnemers, op educatieve wijze, het cultuur-historisch belang van de valkerij voor de lage landen. Het verschil en de functie van de getoonde roofvogels voor de valkerij wordt inzichtelijk door de presentatie met spreekwoorden en anekdotes. De deelnemer leert over het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen.

Men leert de loer draaien, een kunstprooi aan een lijn waarop de valken worden getraind. De valk duikt op grote snelheid naar beneden om de kunstprooi te pakken en net voor zijn snavel trekt de valkenier de loer weg.

Hoe leg ik de valkeniers knoop? Omdat valkeniers op een hand de vogel dragen moeten zij met de andere een knoop kunnen maken om de vogel vast te leggen aan het valkenblok. Deze knoop moet er natuurlijk ook weer met een hand kunnen worden uitgehaald ook als het vriest en pikkedonker is.

Uiteindelijk komt u oog in oog met de roofvogels en gaat u er zelf mee vliegen.

U ervaart de intense emotie van het valkenier zijn.  

 

 

Valkerij Workshop - Valkerij Proeverij - BedrijfsuitjeHet weer in Nederland is onvoorspelbaar. Bij hevige regen of storm vliegen de vogels niet buiten. Gelukkig kan ons programma voor een groot deel ook binnen worden uitgevoerd. Enkele van de vogels laten we zelfs binnen naar de hand van de deelnemers vliegen.

 

De plaats van uw bedrijfsdag bepaalt u zelf. Om u behulpzaam te zijn staan er een aantal mogelijkheden op de pagina Locaties.

 

In dit voorbeeld is het thema gericht op de valkerij. Vanzelfsprekend kunt u ook uw eigen thema door ons laten uitvoeren. De natuurlijke omgeving en het werken met de roofvogels staan garant voor een fascinerende dag.

 

 

     

Valkerij Workshop - Valkerij Proeverij - de geur van een roofvogel

Algemene informatie

 

Tijdens onze workshops komt u van dichtbij in aanraking met roofvogels. De specifieke geur van deze dieren zult u nooit meer vergeten. Om hiervan ten volle te genieten verzoeken wij u om zeer zuinig te zijn met parfum en aftershave.

 

Valkenieren doe je buiten. Neem daarom altijd laarzen en een stevige jas mee.
In het veld draagt men donkere, bedekte kleuren groen, bruin of blauw. Vergeet ook uw camera niet. 

 

  

Terug naar boven...
Terug naar boven...